Öne Çıkanlar Aksaray lavander

Bu haber kez okundu.

Gıda mühendisleri hijyeni anlattı

​Tarım Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında eğitimler devam ediyor.

Eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Adalet Tekcan ve Gıda Mühendisi Gülsüm Arıkan sağım hijyeni ve kişisel hijyen, sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri, çiğ sütün taşınmasında dikkat edilecek hususlar, süt toplama ve nakliyesinde kullanılan alet, ekipman özellikleri ve temizlenmesi, numune alma, uygunsuzluk durumunda yapılacak işlemler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Eğitime katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ''Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere belge verilecek olup, sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışacak kişilere Süt Hijyen Kurs Bitirme Belgesi zorunluluğu getirebilmesi ve desteklemelerde değerlendirilebilmesi, bakanlığın mevzuatlarınca belirlenecek. Eğitimler 2020 yılında da Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tarım Orman Müdürlüğümüzün belirleyeceği tarihlerde Modüler Eğitim sistemi olarak devam edecektir. '' dedi. *HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.