Öne Çıkanlar ali mantı Aykut Pekmez

Bu haber kez okundu.

Kadınlar madımak mesaisinde


Mevsim itibariyle dağlarda bayırlarda veya ekin tarlalarının kıyılarında doğal ortamlarda yetişen madımak bitkisi bu günlerde köylü kadınlarının toplama mesaisiyle tüketicilere ulaştırılmaya başladı. Bazı yörelerde cacık da denilen madımaklar ister pirinçle ister kıyma ile istenirse pastırmalı haliyle mevsimin en güzel yiyecekleri arasında yer alıyor. Üzerine yoğurt dökülerek de yenen madımak bahar sofralarında bölgemizde mutlaka yılda bir kaç kez yenen bir yemek olarak biliniyor. *HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.