Bu haber kez okundu.

SOBALAR YANMAYA BAŞLIYOR Mis kokulu çörekler gün sayıyor

Kış şartlarında sobalı evlerin özelliği olan evde çörek ve börek başta olmak üzere yapılan hamur yiyecekleri, sobaların kurulmasıyla sevenlerinin özlemini de giderecek. Fırınlı sobası olan aileler kış aylarında evlerinden eksik etmedikleri bu tür yiyeceklere kavuşmaya adeta gün sayıyorlar. Aksaray merkezde doğalgaza geçilmesiyle pek çok aile eskinin bu güzelliklerini yadederek nostalji yaşarken, özellikle ilçelerde soba sisteminin devam etmesi geleneksel yiyeceklerin üretilmesinde devam etmesiyle mis kokulu çörek ve böreklere kavuşmak için gün sayıyorlar denebilir. *HABER RÜSTEM ÖZDEN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.